Wednesday, 26 February 2014

Lokasi Restoran Ketam Lembut Kuala Gula

Baru-baru nie LP ada terima banyak pertanyaan tentang Ketam Lembut Kuala Gula. Disebabkan ramai yang bertanya kat mana kedai ketam lembut? Berapa harga? No telefon restoran? dan macam-macam lagi persoalan. Takpa la, entry kali nie LP nak cerita pasal restoran ketam lembut kat Kuala Gula tu.

Peta ke Kuala Gula : A (Tol Bukit Merah) & B (Kuala Gula)
 
Kuala Gula terletak di Negeri Perak Darul Ridzuan. Nak cerita jalan ke Kuala Gula nie susah sikit, jadi ambil la GPS Koordinat nie 4.939306,100.468705. Search jer kat Google Map, jumpa la lokasi Restoran Ketam Lembut tu. Kalau nak POI (Point of Interest) lokasi kedai nie, betul-betul ada kat belakang Sekolah Kebangsaan Kuala Gula. Lalu jer lorong sebelah kiri sekolah, jumpa la. 
 
Nama restoran yang LP nak promote kat sini ialah JS Muara. Sebelum nak pergi kat sini, boleh la call dulu untuk reserve tempat dengan ketam. Takut-takut sampai sana kedai tutup ker, ketam habis ker. Penat jer mai jauh-jauh tapi tak dapat makan. Yang teringin nak pergi, boleh la call no nie dulu, 016-5418751. nak suruh masak siap-siap pon boleh, jadi tak perlu tunggu lama kat kedai tu. Biasanya hari cuti ramai orang.


Nie la rupa Ketam Lembut Goreng Tepung
Harga ketam lembut seekor RM8 dah siap masak. Biasanya ramai yang suka ketam goreng tepung. Tapi ikut la citarasa korang. Selain tu, ada jugk masakan lain sama macam restoran tomyam lain dan yang famous kari sembilang. Restoran nie buka untuk makan tengahari sampai lewat malam. Waktu malam ada la artis-artis dok karaoke. Sementara tunggu makanan sampai, boleh la order kerang rebus & bakar kat luar restoran nie.
 
 

2 comments:

tiga lalat said...

Salam. Hee pertama kali mendengar ketam lembut ini.

Vix alexa said...

Boleh coba juga ni, perut awak jadi lapar hehehe

Download film box office

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...